Cappuccinofagylalt
Hozzávalók 4
személyre
4 dl zsíros
tej 50g kristálycukor
1dl
tejszín 5 tojássárgája
30 g
tortatabevonó 2 e.k azonnal
oldódó kávé
2 e.k
vanília eszencia
Egy lábasban
forrásig melegítjük a tejet. Elkeverjük a cukrot és a tejszínt, amikor
feloldódott a cukor levesszük.
A tojássárgáját elkeverjük egy tálban,és hozzáadunk 2
e.k. meleg tejet. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a lábasban lévő meleg
tejhez. belekeverjük a darabokra tört
csokoládét, visszatesszük a tűzre és keverve főzzük lassú tűzőn . Mielőtt
felforrna levesszük a tűzről. A keveréket
szitán átszűrjük, a kávét 2 e.k tejben feloldjuk és hozzáadjuk a
keverékhez,a vaníliát is hozzáadjuk. A tálat lefedve 2 órára mélyhűtőbe
tesszük. Utána fagylaltgépe tesszük és az utasítást követve fagylaltot
készítünk. Nagyon finom !!
Anyósom 90 éves, és nagyon kedveli feleségem Cappuccino fagylaltját.
VálaszTörlésAnyósom 90 éves, és nagyon kedveli feleségem Cappuccino fagylaltját.
VálaszTörlés