Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2016. július 23., szombat

Cappuccinofagyi




Cappuccinofagylalt

Hozzávalók 4 személyre
4 dl zsíros tej                 50g kristálycukor
1dl tejszín                    5 tojássárgája
30 g tortatabevonó     2 e.k azonnal oldódó  kávé
2 e.k vanília eszencia

Egy lábasban forrásig melegítjük a tejet. Elkeverjük a cukrot és a tejszínt, amikor feloldódott a cukor levesszük.
A tojássárgáját elkeverjük egy tálban,és hozzáadunk 2 e.k. meleg tejet. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a lábasban lévő meleg tejhez.  belekeverjük a darabokra tört csokoládét, visszatesszük a tűzre és keverve főzzük lassú tűzőn . Mielőtt felforrna levesszük a tűzről. A keveréket  szitán átszűrjük, a kávét 2 e.k tejben feloldjuk és hozzáadjuk a keverékhez,a vaníliát is hozzáadjuk. A tálat lefedve 2 órára mélyhűtőbe tesszük. Utána fagylaltgépe tesszük és az utasítást követve fagylaltot készítünk. Nagyon finom !!

2 megjegyzés:

  1. Anyósom 90 éves, és nagyon kedveli feleségem Cappuccino fagylaltját.

    VálaszTörlés
  2. Anyósom 90 éves, és nagyon kedveli feleségem Cappuccino fagylaltját.

    VálaszTörlés