Főtt marhahús
Hozzá valók
4 személyre:
70 dkg
marhahús
só
bors
babérlevél
póréhagyma
paradicsom
petrezselyem
gyökér
zellergumó
16 dkg
leveszöldség
Elkészítés:
Vízzel felöntjük a húst, beletesszük a leveszöldséget,
sót, fűszert amikor felforrt. 2 órát
lassú tűzön főzzük. Hús megfőtt, felszeleteljük. Melegített hosszúkás tálra
helyezzük a hússzeleteket, köré rakjuk leveszöldséget, majd leöntjük húslével.
Párolt káposztát, spenótot, sárgarépát, sültburgonyát adunk hozzá köretként. Főtt marhahúshoz mustárt, vagy bormártást is felszolgálhatunk. Sült
húsok és pecsenyék előtt adjuk asztalra a főtt marhahúst
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése