Dubrovniki minestrone
Hozzávalók 6
személyre
25 dkg
füstölt hús sertés
50 dkg kel
bimbó
15 dkg
füstölt birka hús
füstölt
sertés kolbász
só,bors, 30
dkg burgonya
10 dkg
zöldbab, 10 dkg tök
5 dkg
füstölt szalonna,2 e.k. olíva olaj
1 dkg
fokhagyma,petrezselyemzöld
A füstölt
húsokat bő vízben puhára főzzük, ha megpuhult kiszedjük, a levébe beletesszük a
kockára vágott burgonyát,kelbimbót,az összevágott tököt,és a zöldbabot. Amikor
a zöldségfélék félig megfőttek ,hozzáadjuk a kolbászt. Az apróra vágott
szalonnát , a zúzott fokhagymát, és a
petrezselyemzöldet és az olíva olajat porcelánedényben jól kikeverjük és a
leveshez öntjük. A kolbászt karikára vágjuk. Végül beletesszük a felszeletelt
füstölt húst.
A minestrone
ne legyen nagyon sűrű, utólag sózzuk a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése