Húsgombóc
10 személyre
Húsmassza:
1/4 kg
sertésnyak
1/4 kg
marhacomb
1/4 kg
borjúlapocka
2 dkg
zsiradék
2 dkg
vöröshagyma
1 zsemle
kevés tej a
zsemle áztatásához
1-2 dkg
liszt
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás,
só, bors
Palacsinta
tészta:
2
tojássárgája
8-9 dkg sima
liszt
1 dl tej
csipetnyi só
1 tojás
felvert habja
kevés liszt
zsiradék a
kisütéshez
Elkészítés:
Kicsavart,
áztatott zsemlét és a három húsfélét ledaráljuk. Masszához hozzáadjuk az apróra
vágott és pirított vöröshagymát, lisztet,
fokhagymát, belekeverjük a tojássárgáját és a fűszereket. Jól
összekeverjük, majd közepes gombócokat készítünk. Gombócokat lisztben
megforgatjuk és palacsinta tésztában megmártogatjuk. Nem túl forró olajban,
lassan sütjük, hogy a gombócok jól átsüljenek. Burgonyasalátával tálaljuk.
Jó étvágyat
!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése