Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2016. július 30., szombat



Húsgombóc

10 személyre
Húsmassza:
1/4 kg sertésnyak
1/4 kg marhacomb
1/4 kg borjúlapocka
2 dkg zsiradék
2 dkg vöröshagyma
1 zsemle
kevés tej a zsemle áztatásához
1-2 dkg liszt
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás, só, bors
Palacsinta tészta:
2 tojássárgája
8-9 dkg sima liszt
1 dl tej
csipetnyi só
1 tojás felvert habja
kevés liszt
zsiradék a kisütéshez

Elkészítés:
Kicsavart, áztatott zsemlét és a három húsfélét ledaráljuk. Masszához hozzáadjuk az apróra vágott és pirított vöröshagymát, lisztet,  fokhagymát, belekeverjük a tojássárgáját és a fűszereket. Jól összekeverjük, majd közepes gombócokat készítünk. Gombócokat lisztben megforgatjuk és palacsinta tésztában megmártogatjuk. Nem túl forró olajban, lassan sütjük, hogy a gombócok jól átsüljenek. Burgonyasalátával tálaljuk.
Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése