Liba vajdasági mártásban
4 személyre:
1 db hízott
liba
2 fej
vöröshagyma
20 dkg
leveszöldség
só
1
tojássárgája
2dl tejföl
2 evőkanál
liszt
Elkészítése:
Jól
megmossuk az elkészített libát, feldaraboljuk. Borral, paradicsommal,
leveszöldséggel és előzőleg megpirított vöröshagymával együtt sós vízben megfőzzük. Liba megpuhult,
kivesszük a levesből, melegre tesszük. Levest forrás pontig hevítjük, majd
kiszedjük belőle a zöldségeket, áttörjük szitán, tojássárgáját hozzákeverjük,
lisztet, és a tejfölt. Masszát összekeverjük a felmaradt levessel,
felforraljuk. Főtt húsra ráöntjük a mártást. Burgonya pürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése