Töltött Tök
Hozzávalók 4
személyre:
25 dkg
darált hús sertés,csirke,vagy pulyka
kettő kanál
étolaj
10 dkg
vöröshagyma
1 dkg
sárgarépa
2 db
paradicsom
1 evőkanál
liszt
2 dl csont lé
1 evőkanál
pirospaprika
1 egész
tojás
8 dkg rizs
bors
só
petrezselyemzöld
8 db
egyforma nagyságú spárgatök
Elkészítés :
A tököket
megtisztítjuk, belsejüket kivájjuk és töltelékkel megtöltjük, majd
cserépedénybe helyezzük. Kockára vágott paradicsomot rakunk a tetejére, és sárgarépával
megszórjuk. 30 percig sütjük a sütőben, közben vizet vagy csontlét öntünk alá.
Ez után öntettel leöntjük, 15 percig sütjük közepesen meleg sütőben.
Töltelék:
Olajon
megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a finomra darált fiatal, sovány
húst hozzáadjuk. Pirítjuk tovább, sózzuk, borsozzuk és felöntjük kevés vízzel
vagy csont lével. Ha az étel felforrt, lehűtjük és akkor adjuk hozzá a tojást
és az apróra vágott petrezselyem zöldet .
Öntet:
Rántást
készítünk két kanál olajból és egy evőkanál lisztből, pirospaprikával
megszórjuk, majd vízzel vagy csont lével felöntjük. Felforraljuk és töltött
tökre öntjük. Az étel elkészült,
feldaraboljuk, majd leöntjük tejjel hígított, felvert tojással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése