Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2016. július 30., szombat



Töltött Tök


Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg darált hús sertés,csirke,vagy pulyka
kettő kanál étolaj
10 dkg vöröshagyma
1 dkg sárgarépa
2 db paradicsom
1 evőkanál liszt
2 dl csont lé
1 evőkanál pirospaprika
1 egész tojás
8 dkg rizs
bors
petrezselyemzöld
8 db egyforma nagyságú spárgatök
Elkészítés :
A tököket megtisztítjuk, belsejüket kivájjuk és töltelékkel megtöltjük, majd cserépedénybe helyezzük. Kockára vágott paradicsomot rakunk a tetejére, és sárgarépával megszórjuk. 30 percig sütjük a sütőben, közben vizet vagy csontlét öntünk alá. Ez után öntettel leöntjük, 15 percig sütjük közepesen meleg sütőben.
Töltelék:
Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a finomra darált fiatal, sovány húst hozzáadjuk. Pirítjuk tovább, sózzuk, borsozzuk és felöntjük kevés vízzel vagy csont lével. Ha az étel felforrt, lehűtjük és akkor adjuk hozzá a tojást és az apróra vágott petrezselyem zöldet .
Öntet:
Rántást készítünk két kanál olajból és egy evőkanál lisztből, pirospaprikával megszórjuk, majd vízzel vagy csont lével felöntjük. Felforraljuk és töltött tökre öntjük.  Az étel elkészült, feldaraboljuk, majd leöntjük tejjel hígított, felvert tojással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése