Mivel itt a körte szezon,ezért ez egy nagyon könnyű és finom recept.
Töltött körte
4 lédús
körte ½ citrom
leve
50g lágy
gorgonzola sajt 50 g kristálycukor
4 e.k.
tejszín 100g
eper
Simára
keverjük a gorgonzolát és a tejszínt.
Meghámozzuk
a körtéket ketté vágjuk de a szárukat hagyjuk meg. Kivájjuk a magházat,és egy
kis gyümölcshúst amit a sajtos krémhez keverünk. A citrommal meglocsoljuk a körtéket nehogy
megbarnuljanak.
A körtéket
megtöltjük a krémmel, lefedjük a másik felükkel ,és tányérra rakjuk.
Összetörjük
az epret, és hozzáadjuk a cukrot és a maradék citromlevet, felforraljuk majd
kihűtjük. A szósszal leöntjük a körtéket, és azonnal tálaljuk. Könnyű esti
vacsora és nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése