Halsaláta tengeri halból 4 személyre
8 szelet kb.
40 dkg filézett kemény húsú tengeri hal
250 dkg
saláta koktél
5 szelet
kenyér
4 evőkanál
olíva olaj
3 evőkanál
balzsam ecet
olaj
kapri bogyós
pástétom
Készítése:
Négy
evőkanál olíva olajjal, 3 evőkanál balzsam ecettel, kevés sóval és borssal
vinaigrette öntetet készítünk. Hideg vízzel lemossuk a halat, majd
megszárítjuk. Hal szeleteket mély tányérra rakjuk és vinaigrette öntettel
meglocsoljuk.
Megmosott
salátát összetépjük, de ne legyenek túl kicsik. 4 tányéron szét- osszuk a
leveleket.
Kenyér
szeleteket megpirítjuk, négybe vágjuk, majd riglis, olaj és kapribogyós
pástétommal megkenjük és a tányérokra tesszük.
Kivesszük a
halat a pácból, páclevet nagy serpenyőbe öntjük, hal mindkét oldalát 2 percig
pároljuk. Tányérokra két-két szeletet teszünk, azonnal fogyasztható.
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése