Kalória szegény ételek
Paradicsommal és olíva bogyóval penne saláta
4 személyre:
300 dkg
penne tészta
1 kis fej
lila hagyma
100 dkg
fekete olíva bogyó
2 db
paradicsom
1 evő kanál
balzsam ecet
pár db
petrezselyem
2 evő kanál
olíva olaj
só
frissen
őrölt bors
Elkészítés:
Fél evő
kanál olíva olajjal felforralunk 1,5 liter vizet, teszünk bele penne tésztát.
Tészta csomagolásán lévő utasításoknak megfelelően megfőzzük, lecsöpögtetjük,
és kihűlni hagyjuk.
Forrásban
lévő vízben a megmosott paradicsomokat bele mártjuk, meghámozzuk és negyedekre
vágjuk. A kimagozott paradicsomot apró kockákra vágjuk, hagymát felaprítjuk.
Paradicsom
kockákat, hagymát felaprítva és az olajbogyókat össze keverjük a megmaradt
olíva olajjal, balzsam ecettel és ráöntjük a penne tésztára. Sózzuk, borsozzuk,
petrezselyemmel díszítjük, tálalásig hűtőbe tesszük.
Az
elkészítés 15 perc.
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése