Áfonyás csokis keksz
150 dkg
finomliszt
90 dkg cukor
120 ml
zsíros tej
120 dkg
friss áfonya
½ bögre tört
fehér csokoládé
1 és fél teáskanál
sütőpor
50 dkg
kockára vágott vaj, margarin, valamennyi
kell a tepsi kikenéséhez
1 teáskanál
őrölt fahéj
Készítés:
Sütőt 190 C
fokra elő melegítsük, nagy tepsit vékonyan vajazzuk. Lisztet, sütőport és
fahéjat egy edénybe szitáljuk, kézzel morzsoljuk hozzá a margarint, vajat, míg
az egész durva morzsa kupac lesz, keverjük hozzá a cukrot. Adjuk hozzá tejet,
áfonyát, csoki törmeléket, keverjük össze-elég ragadós tésztát kapunk. Tepsire
kanalazzunk 8 jól elkülönített kupacot a tésztából, 20 percig sütjük, szép
barna színt kap, tapintásra rugalmas lesz. Torta rácson hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése