Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2016. augusztus 13., szombat



Áfonyás csokis keksz

150 dkg finomliszt
90 dkg cukor
120 ml zsíros tej
120 dkg friss áfonya
½ bögre tört fehér csokoládé
1 és fél teáskanál sütőpor
50 dkg kockára vágott vaj, margarin,  valamennyi kell a tepsi kikenéséhez
1 teáskanál őrölt fahéj
Készítés:
Sütőt 190 C fokra elő melegítsük, nagy tepsit vékonyan vajazzuk. Lisztet, sütőport és fahéjat egy edénybe szitáljuk, kézzel morzsoljuk hozzá a margarint, vajat, míg az egész durva morzsa kupac lesz, keverjük hozzá a cukrot. Adjuk hozzá tejet, áfonyát, csoki törmeléket, keverjük össze-elég ragadós tésztát kapunk. Tepsire kanalazzunk 8 jól elkülönített kupacot a tésztából, 20 percig sütjük, szép barna színt kap, tapintásra rugalmas lesz. Torta rácson hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése