Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2016. augusztus 3., szerda



Bazsalikomos paradicsom leves

Hozzávalók:
8 db paradicsom, 1 zöldség leves kocka egy csészényi forró vízben feloldva
10 e.k sherry, 1 vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,2 e.k. olívaolaj, 1 e.k tejföl,kb 16 bazsalikom levél cayenne bors,só őrölt bors.
A megmosott paradicsomot forró vízbe mártjuk ,és meghámozzuk, negyedekre vágjuk. A paradicsomokat kimagozzuk, majd apró kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat   3 percig megfuttatjuk a hagymát, és a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, és a zöldséges alaplevet,sózzuk borsozzuk, és 2 csipetnyi cayenne borssal ízesítjük. 8 bazsalikom levelet félre teszünk a többit finomra aprítjuk, és hozzá adjuk a leveshez. Forrásig hevítjük ,és 20 percig főzzük. Kézi turmixal összetörjük majd átpasszírozzuk. A levest újra melegítjük, de nem forraljuk, belekeverjük a sherryt és a tejfölt. Ha  túl sűrűnek találjuk a levét egy kis vízzel hígítjuk. Egy percig magasabb hőfokon gyöngyözni hagyjuk,4 tányérba tálaljuk bazsalikom levéllel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése