Bazsalikomos paradicsom leves
Hozzávalók:
8 db
paradicsom, 1 zöldség leves kocka egy csészényi forró vízben feloldva
10 e.k
sherry, 1 vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,2 e.k. olívaolaj, 1 e.k tejföl,kb 16
bazsalikom levél cayenne bors,só őrölt bors.
A megmosott
paradicsomot forró vízbe mártjuk ,és meghámozzuk, negyedekre vágjuk. A
paradicsomokat kimagozzuk, majd apró kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát
vékony szeletekre vágjuk.
Felforrósítjuk
az olajat 3 percig megfuttatjuk a
hagymát, és a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, és a zöldséges
alaplevet,sózzuk borsozzuk, és 2 csipetnyi cayenne borssal ízesítjük. 8
bazsalikom levelet félre teszünk a többit finomra aprítjuk, és hozzá adjuk a
leveshez. Forrásig hevítjük ,és 20 percig főzzük. Kézi turmixal összetörjük
majd átpasszírozzuk. A levest újra melegítjük, de nem forraljuk, belekeverjük a
sherryt és a tejfölt. Ha túl sűrűnek
találjuk a levét egy kis vízzel hígítjuk. Egy percig magasabb hőfokon
gyöngyözni hagyjuk,4 tányérba tálaljuk bazsalikom levéllel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése