Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2016. május 19., csütörtök

Figaró


Diós finomság

Figaró  


Ez az édesség egy igazi különlegesség. A férjem nagy kedvence, és eddig a receptet sem adtam ki a kezemből. Annak ellenére nem,  hogy  régi családi receptről van szó. Sokáig eláll.
Hozzávalók:
2 db ostyalap
2x30  dkg kristálycukor
30dkg margarin
8 tojássárgája
30 dkg dió
Egy lábasban megpörköljük a cukor felét,  egy másik edényben beletesszük a tojássárgáját,a cukor másik felét,és a margarint  ezeket gőz fölött felolvasztjuk nem főzzük !!csak addig van a gőz fölött míg felolvad minden.
A diót feldaraboljuk , amikor megpörkölődött a cukor először a diót öntsük rá,utána pedig a tojássárgás cukros margarinos egyveleget,és addig  főzzük míg a pörköltcukor megfő.

Langyosra hűtjük  utána vesszük az egyik ostyalapot  a sima felére  ráöntjük a tölteléket eligazítjuk,hogy mindenhol egyformán legyen,majd  ráhelyezzük a másik ostyalapot úgyszintén a sima felével.  Ha kell akkor lenyomtatjuk,másnap szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése