Diós finomság
Figaró
Ez az édesség egy igazi különlegesség. A férjem nagy
kedvence, és eddig a receptet sem adtam ki a kezemből. Annak ellenére nem, hogy
régi családi receptről van szó. Sokáig eláll.
Hozzávalók:
2 db ostyalap
2x30 dkg
kristálycukor
30dkg margarin
8 tojássárgája
30 dkg dió
Egy lábasban megpörköljük a cukor felét, egy másik edényben beletesszük a
tojássárgáját,a cukor másik felét,és a margarint ezeket gőz fölött felolvasztjuk nem főzzük
!!csak addig van a gőz fölött míg felolvad minden.
A diót feldaraboljuk , amikor megpörkölődött a cukor először
a diót öntsük rá,utána pedig a tojássárgás cukros margarinos egyveleget,és
addig főzzük míg a pörköltcukor megfő.
Langyosra hűtjük utána vesszük az egyik ostyalapot a sima felére ráöntjük a tölteléket eligazítjuk,hogy mindenhol egyformán legyen,majd ráhelyezzük a másik ostyalapot úgyszintén a sima felével. Ha kell akkor lenyomtatjuk,másnap szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése