Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2016. május 16., hétfő

maffin alaprecept

Sokféle maffin

Nagyon sok családban az a helyzet, hogy nem mindenki szeret minden kalácsot. Van aki az egyiket, más a másikat szereti jobban. Nehéz dolga volt a háziasszonynak, ha mindenkinek a kedvében akart járni.
Mondom: volt. Mert a sokféle maffin megoldás lehet erre a bajra. Egyetlen tészta segítségével annyi féle maffint készíthet amennyit cask akar. Így mindenkit a neki legkedvesebb maffinjával kínálhat.
Lássuk a maffin receptjét:
Hozzávalók:
§  2 bögre finomliszt 
§  1 bögre cukor
§  250 ml tej
§  125 ml olaj
§  1 db tojás
§  1 csomag sütőpor


Elkészítés: A lisztet a sütőporral elvegyítjük. A tojást kikeverjük a cukorral és hozzáadjuk a tejet és az olajat. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre elkeverjük. A muffinformákat kivajazzuk vagy muffinpapírral béleljük és belekanalazzuk a tésztát. A tetejére ízlés szerint földimogyorót, darabosra tort diót, csokoládét, fehér csokoládét, húsosabb szárított gyümölcsöt, reszelt citromhéjat, kis kockákra vágott narancshéjat, mazsolát, cimetet, vaniliós cukrot, vagy más finomságot szórunk. Sütőben 20 perc alatt 175-180 fokon készre sütjük. Az adag kalóriaértéke 3200 kcal a részórt finomságok kalóriaértéke nélkül. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése