Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2016. május 19., csütörtök

Eszterházy torta

Eszterházy  torta

A másik édesség a fiam nagy kedvence  ez is saját recept amit én kísérleteztem  ki az évek során nekünk így tökéletes.
A tészta hozzávalói:
7 tojásfehérje
22 dkg kristálycukor , 1 vaníliás cukor
10 dkg liszt
15 dkg dió
A tojásfehérjét felverjük a kristálycukorral  habnak addig verjük míg nagyon kemény habot nem kapunk ha ez megvan, akkor összekeverjük a lisztet,és a diót majd finom mozdulattal belekeverjük a habba.
5x22 cm sütőpapírt vágunk,és elosztjuk a masszát  az 5 lapon ,majd 180C fokon 8-10 percig világosra sütjük.
Krém hozzávalói:
4,5 dl tej, 1 vaníliás puding por,
7 tojássárgája
3 ek liszt
25 dkg kristálycukor,
15 dkg dió
30 dkg margarin,
3,5 dl  tejben beletesszük  a cukrot  feltesszük főni, a tojássárgáját , a pudingport , a lisztet  összekeverjük 1dl tejben,amikor  forr a tej akkor belefőzzük az összekevert hozzávalókat,és kemény krémet főzünk. Ha kihűlt akkor tesszük hozzá a diót és a margarint majd habosra keverjük a krémet.
Megtöltjük a lapokat,és a tetejét és az oldalát is bevonjuk a krémmel,és diszitjük.

Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése