Eszterházy torta
A másik édesség a fiam nagy kedvence ez is saját recept amit én kísérleteztem ki az évek során nekünk így tökéletes.
A tészta hozzávalói:
7 tojásfehérje
22 dkg kristálycukor , 1 vaníliás cukor
10 dkg liszt
15 dkg dió
A tojásfehérjét felverjük a kristálycukorral habnak addig verjük míg nagyon kemény habot
nem kapunk ha ez megvan, akkor összekeverjük a lisztet,és a diót majd finom
mozdulattal belekeverjük a habba.
5x22 cm sütőpapírt vágunk,és elosztjuk a masszát az 5 lapon ,majd 180C fokon 8-10 percig
világosra sütjük.
Krém hozzávalói:
4,5 dl tej, 1 vaníliás puding por,
7 tojássárgája
3 ek liszt
25 dkg kristálycukor,
15 dkg dió
30 dkg margarin,
3,5 dl tejben
beletesszük a cukrot feltesszük főni, a tojássárgáját , a
pudingport , a lisztet összekeverjük 1dl
tejben,amikor forr a tej akkor
belefőzzük az összekevert hozzávalókat,és kemény krémet főzünk. Ha kihűlt akkor
tesszük hozzá a diót és a margarint majd habosra keverjük a krémet.
Megtöltjük a lapokat,és a tetejét és az oldalát is bevonjuk
a krémmel,és diszitjük.
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése