Sós kalács
Nem mindenki szereti az édes
süteményeket. Ha ilyen édességellenes családtagunknak szeretnénk kedveskedni,
remek lehetőség a sós sütemény. Elkészítése egyszerű, ízvilága változatosan
kombinálható.
Hozzávalók:
§
2 bögre finomliszt
§ Csipetnyi
cukor
§ 250 ml tej
§ 125 ml olaj
§ 1 db tojás
§ 1
csomag sütőpor
§ Ízlés szerint
só
§
Az ízesítéshez: Ízlás
és alkalom szerint kolbászkarika, erőspaprika szeletek, sajtkockák, tonhal, apróra
vágott vöröshagyma,, főtt kukoricaszemek, apróra vágott sonka, szalonacsíkok
Elkészítés:
Az olajat elkeverjük a
tojással, hozzákeverjük a sütőport, cukrót, sót, majd folyamatos adagolás
mellett hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük. Kiolajozott, vagy
sötőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elterítjük és a tetejére szórjuk az ízesítő
anyagot. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt kisütjük. Kockéra vágva
tálaljuk. Majonézt, tejfölös tormát, tartármártást vagy más szószt vagy sós
krémet kínálhatunk mellé. Az előkészítése 10 percet, a sütése 30 percet vesz
igénybe. A kalóriaértéke 3800 kcal (függ a hozzáadott ízesítőanyag
mennyiségétől)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése