Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2016. május 16., hétfő

Sós kalács

Sós kalács

Nem mindenki szereti az édes süteményeket. Ha ilyen édességellenes családtagunknak szeretnénk kedveskedni, remek lehetőség a sós sütemény. Elkészítése egyszerű, ízvilága változatosan kombinálható.
Hozzávalók:
§  2  bögre finomliszt
§  Csipetnyi cukor
§  250 ml tej
§  125 ml olaj
§  1 db tojás
§  1 csomag sütőpor
§  Ízlés szerint só
§  Az ízesítéshez: Ízlás és alkalom szerint kolbászkarika, erőspaprika szeletek, sajtkockák, tonhal, apróra vágott vöröshagyma,, főtt kukoricaszemek, apróra vágott sonka, szalonacsíkok


Elkészítés: Az olajat elkeverjük a tojással, hozzákeverjük a sütőport, cukrót, sót, majd folyamatos adagolás mellett hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük. Kiolajozott, vagy sötőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elterítjük és a tetejére szórjuk az ízesítő anyagot. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt kisütjük. Kockéra vágva tálaljuk. Majonézt, tejfölös tormát, tartármártást vagy más szószt vagy sós krémet kínálhatunk mellé. Az előkészítése 10 percet, a sütése 30 percet vesz igénybe. A kalóriaértéke 3800 kcal (függ a hozzáadott ízesítőanyag mennyiségétől)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése