Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2016. május 20., péntek

Italok , szörpök

Szörpök





Most hogy itt a bodza szezon nagyon finom bodza szörpöt lehet készíteni,és nyáron nagy melegben igen  finom ha addig kitart.


Bodza szörp

Hozzávalók:
50 db nagy virág
3,5 kg  kristály cukor
5dkg citromsav
3 db citrom szeletelve
fél csomag tartósítószer
Vízbe belerakjuk a virágokat a citromot,és a tartósítószert 24 órát állni hagyjuk,utána gézen leszűrjük, belekeverjük a cukrot,és a citromsavat ha felolvadt a cukor akkor üvegekbe töltjük (nem kell főzni),és 2-3 nap után tesszük rá a tetejét, addig ugyanis dolgozik még a cukor,ezután hűvös helyre tesszük,és nagyon sokáig eláll akár évekig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése