Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2016. május 28., szombat




Csirkemetélt gomba bundában


1 db csirkemell
1 tojás
25 dkg gomba
1 csomó petrezselyemzöld
4-5 evőkanál liszt (teljes kiőrlésű)de lehet fehér liszt is
2-2.5 dl tej
1 e.k . olaj,1 csapott teáskanál só, bors ízlés szerint , olaj a sütéshez

Elkészítés
A csirke mellet kicsontozom, és vékony csíkokra vágom. Megsózom, borsozom.
Közben a gombát vékony szeletekre vagdalom, majd az olajon fedő alatt  sóval borssal puhára párolom végül zsírjára sütöm. Kihűtöm.

A  tojást,tejet, a lisztet, és a finomra vágott petrezselyemzöldet simára keverem, hozzáadom a pirított gombát és ízlés szerint sózom. Palacsinta tészta sűrűségűnek kell lenni,ha ritka akkor még teszek hozzá lisztet. A csirkemell csíkokat először a lisztbe mártom majd a tésztában megmártom, bő forró olajban pirosra sütöm. Párolt vajas borsó , vagy rizibizi illik mellé tartármártással. Majonézes mártással hidegen is nagyon finom. Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése