Csirkemetélt gomba bundában
1 db
csirkemell
1 tojás
25 dkg gomba
1 csomó
petrezselyemzöld
4-5 evőkanál
liszt (teljes kiőrlésű)de lehet fehér liszt is
2-2.5 dl tej
1 e.k .
olaj,1 csapott teáskanál só, bors ízlés szerint , olaj a sütéshez
Elkészítés
A csirke
mellet kicsontozom, és vékony csíkokra vágom. Megsózom, borsozom.
Közben a
gombát vékony szeletekre vagdalom, majd az olajon fedő alatt sóval borssal puhára párolom végül zsírjára
sütöm. Kihűtöm.
A tojást,tejet, a lisztet, és a finomra vágott
petrezselyemzöldet simára keverem, hozzáadom a pirított gombát és ízlés szerint
sózom. Palacsinta tészta sűrűségűnek kell lenni,ha ritka akkor még teszek hozzá
lisztet. A csirkemell csíkokat először a lisztbe mártom majd a tésztában
megmártom, bő forró olajban pirosra sütöm. Párolt vajas borsó , vagy rizibizi
illik mellé tartármártással. Majonézes mártással hidegen is nagyon finom. Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése