Mediteráni rakot zöldség
Ha már kezdi unni a hagyományos ételek
ízét, szeretné családját meglepni valami újjal, netán a mediterán ízvilágát is
az ebédlőasztalra csempészni, de idegenkedik a tengeri herkentyűktől, ez a
recept önnek szól. Aránylag egyszerűen, 20 perc alatt elkőkészíthető, majd 30
perc alatt készre süthető. Valamennyi hozzávaló szinte minden háziasszony
konyhájában megtalálható, vagy szinte a sarki kis boltban is beszerezhető. És
ami manapság ugyancsak fontos, alacsony a kalóriaértéke:
Hozzávalók:
§ 2 kis
db padlizsán
§ 2 kis
db cukkini
§ 2 kis
db vöröshagyma
§ 20 dkg reszelt sajt
§ 2 dl tejföl
§ 2 db tojás
§ 1 dl olaj
§ bazsalikom ízlés
szerint (szárított)
§ oregánó ízlés
szerint (szárított)
§ só ízlés
szerint
§ bors ízlés
szerint (frissen őrölt)
Elkészítés:
A padlizsánt és a
hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukkínit és a paradicsomot felszeleteljük.
A fűszereket (só, bors, bazsalikom, oregano) kis edényben összekeverjük. Minden
sor főzelékre ízlés szerint szórunk a keverékből. Kiolajozott tepsibe vagy más
alkalmas edényben sorra belehejezzük a fözelékféléket : egy réteg padlizsán, egy
réteg cukkíni, egy réteg hagyma, egy retag. (Ha nagyon hóspárti a család, a rétegek
közé apróra vágott sonkát, felaprózott kolbászt vagy előző napról megmaradt
felaprózott sült húst is tehetünk. A rétegeket addig ismételjük, amig elfogy a
hozzávaló. A reszelt sajtot elkeverjük a tejföllel és a tojással és a tetejére
öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Az étel előkészítésére 20
percre van szükség. A teljes adag kalóriaértéke (a hósosok adalék kolbásza,
sonkája, húsadagja nélkül) 2300 kcel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése