Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2016. május 16., hétfő

Mediteráni rakot zöldség

Mediteráni rakot zöldség

Ha már kezdi unni a hagyományos ételek ízét, szeretné családját meglepni valami újjal, netán a mediterán ízvilágát is az ebédlőasztalra csempészni, de idegenkedik a tengeri herkentyűktől, ez a recept önnek szól. Aránylag egyszerűen, 20 perc alatt elkőkészíthető, majd 30 perc alatt készre süthető. Valamennyi hozzávaló szinte minden háziasszony konyhájában megtalálható, vagy szinte a sarki kis boltban is beszerezhető. És ami manapság ugyancsak fontos, alacsony a kalóriaértéke:
Hozzávalók:
§  2 kis db padlizsán
§  2 kis db cukkini
§  2 kis db vöröshagyma
§  8 kis db paradicsom
§  20 dkg reszelt sajt
§  2 dl tejföl
§  2 db tojás
§  1 dl olaj
§  bazsalikom ízlés szerint (szárított)
§  oregánó ízlés szerint (szárított)
§   ízlés szerint
§  bors ízlés szerint (frissen őrölt)


Elkészítés: A padlizsánt és a hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukkínit és a paradicsomot felszeleteljük. A fűszereket (só, bors, bazsalikom, oregano) kis edényben összekeverjük. Minden sor főzelékre ízlés szerint szórunk a keverékből. Kiolajozott tepsibe vagy más alkalmas edényben sorra belehejezzük a fözelékféléket : egy réteg padlizsán, egy réteg cukkíni, egy réteg hagyma, egy retag. (Ha nagyon hóspárti a család, a rétegek közé apróra vágott sonkát, felaprózott kolbászt vagy előző napról megmaradt felaprózott sült húst is tehetünk. A rétegeket addig ismételjük, amig elfogy a hozzávaló. A reszelt sajtot elkeverjük a tejföllel és a tojással és a tetejére öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Az étel előkészítésére 20 percre van szükség. A teljes adag kalóriaértéke (a hósosok adalék kolbásza, sonkája, húsadagja nélkül) 2300 kcel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése