Rakott burgonya paradicsommal
40 dkg
burgonya
10 tojás
20 dkg
paradicsom
12dgk
füstölt sajt
2 nagy fej
lila hagyma
1 csokor
zeller zöld
4 dl
tejföl,5 dkg vaj
só, ( borsikafű ezt el is hagyhatjuk)
A hőálló
cserépedényt 15-20 percre beáztatjuk, a krumplit héjában megfőzzük majd
karikára vágjuk, 8 tojást 10 perc alatt keményre főzünk majd azt is karikára
vágjuk, a paradicsomot,lila hagymát is felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük,a
zellert apróra vágjuk. A tejfölt kikeverjük a 2 nyers tojással ,zeller
zöldjével és a reszelt sajttal. Kivajazzuk az edényt és rétegezve lerakjuk:
krumpli,hagyma,tojás,paradicsom majd a tejfölös sajtos masszát ráöntjük és
készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése