Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2016. május 28., szombat




Margaréta  torta

Azért kapta ezt a nevet mert amikor kész akkor úgy néz ki mint a margaréta.
8 tojásból piskótát sütünk a szokásos módon  tekercsnek amint kisült feltekerjük. Félre tesszük és addig  elkészítjük a krémet.

Krém hozzávalói

1 l tej
5 db tojássárgája
30 dkg cukor (kristály)
15 dkg darált dió
1 margarin
10 e.k . liszt
4 vaníliás cukor

Tetejére:
2 csomag habpor
3 dl  tej, a szokásos módon készítjük el.

A tejet és a cukrot feltesszük főni, közben a tojássárgáját a lisztet,vaníliás cukrot csomómentesre keverjük 1dcl  tejjel, amit a literből veszünk el.
Amint forr a tej ezt a masszát beleöntjük,és sűrű krémet főzünk belőle vigyázni kell ahogy sűrűsödik nehogy oda égjen.
Ketté választjuk a krémet az egyik lesz a vaníliás krém , a másik felébe beletesszük a darált diót.

Amint kihűlnek a krémek habosra keverjük a fél-fél margarinnal.
Utána a tekercset megtöltjük a diós krémmel, majd felszeleteljük , a szeleteket egy kerek tálcára rétegezzük,(margaréta formára) amint megvan az első réteg  lekenjük a vaníliás krémmel,utána addig folytatjuk míg van piskótatekercsünk.


Majd ezt az egészet bevonjuk tejszínhabbal, hűtőbe 8 órát pihentetjük,majd szeljük mint a tortát. Nagyon finom, és a szeletelésnél keresztben látszik a töltelék. Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése