Margaréta torta
Azért kapta
ezt a nevet mert amikor kész akkor úgy néz ki mint a margaréta.
8 tojásból
piskótát sütünk a szokásos módon
tekercsnek amint kisült feltekerjük. Félre tesszük és addig elkészítjük a krémet.
Krém
hozzávalói
1 l tej
5 db tojássárgája
30 dkg cukor
(kristály)
15 dkg
darált dió
1 margarin
10 e.k .
liszt
4 vaníliás
cukor
Tetejére:
2 csomag
habpor
3 dl tej, a szokásos módon készítjük el.
A tejet és a
cukrot feltesszük főni, közben a tojássárgáját a lisztet,vaníliás cukrot csomómentesre
keverjük 1dcl tejjel, amit a literből
veszünk el.
Amint forr a
tej ezt a masszát beleöntjük,és sűrű krémet főzünk belőle vigyázni kell ahogy
sűrűsödik nehogy oda égjen.
Ketté
választjuk a krémet az egyik lesz a vaníliás krém , a másik felébe beletesszük
a darált diót.
Amint
kihűlnek a krémek habosra keverjük a fél-fél margarinnal.
Utána a
tekercset megtöltjük a diós krémmel, majd felszeleteljük , a szeleteket egy
kerek tálcára rétegezzük,(margaréta formára) amint megvan az első réteg lekenjük a vaníliás krémmel,utána addig
folytatjuk míg van piskótatekercsünk.
Majd ezt az
egészet bevonjuk tejszínhabbal, hűtőbe 8 órát pihentetjük,majd szeljük mint a
tortát. Nagyon finom, és a szeletelésnél keresztben látszik a töltelék. Jó
étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése