Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2016. május 24., kedd




Cserépedényben készült ételek




Cserépben sült zöldséges csirke

1 ,5 kg csirke
10 dkg vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
40 dkg kelbimbó, kakukkfű
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
20 dkg gomba
só, őrölt bors
pici olaj

Elkészítése egy tűzálló cserépedényt 15-20 percig beáztatjuk hideg vízbe.

A csirkét feldaraboljuk, a megtisztított vöröshagymát és a gombát cikkekre a sárgarépát karikára a kelbimbót megtisztítjuk a fokhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk.

Az előkészített hozzávalókat összekeverjük sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük.
A lecsepegtetett cserépedénybe tesszük a hozzávalókat meglocsoljuk egy kis olajjal,és sütőben 1,5 óra alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése