Cserépedényben készült ételek
Cserépben sült zöldséges csirke
1 ,5 kg
csirke
10 dkg
vöröshagyma
20 dkg
sárgarépa
40 dkg
kelbimbó, kakukkfű
1 csokor
petrezselyem
2 gerezd
fokhagyma
20 dkg gomba
só, őrölt
bors
pici olaj
Elkészítése
egy tűzálló cserépedényt 15-20 percig beáztatjuk hideg vízbe.
A csirkét
feldaraboljuk, a megtisztított vöröshagymát és a gombát cikkekre a sárgarépát
karikára a kelbimbót megtisztítjuk a fokhagymát és a petrezselymet apróra
vágjuk.
Az
előkészített hozzávalókat összekeverjük sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük.
A
lecsepegtetett cserépedénybe tesszük a hozzávalókat meglocsoljuk egy kis
olajjal,és sütőben 1,5 óra alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése