Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2016. december 29., csütörtök

Sütőben sült szárma



Sütőben sült szárma

Tudatosan írtam szármának a töltött káposztát,mert nálunk így hívják.


Hozzávalók:

Savanyú káposzta levél, és apró káposzta, amit mi házilag savanyítunk, ezért teljesen más az íze ,mert van ideje természetes úton savanyodni ,  a piacon vásárolt is finom csak más. Majd egyszer elmesélem a savanyítás történetét.
1,2 kg hús , 1 nagy fej  hagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma,2 kk. só,1kk. őrölt kömény,1,5 e.k. rizs,1 k.k.őrölt bors, 2k.k. őrölt paprika,fél k.k őrölt erős paprika, 1 egész tojás, ebből kb 30 db lesz.
kb. fél kg, füstölt féle hús( lehet szalonna,csülök, oldalas)
Én kicsi leveleket szoktam felhasználni,hogy kis szármákat készítsek,apró káposztából kb fél kg elég.

A húst és a hozzávalókat öszzegyúrom, majd megtöltöm a leveleket, a mély tepsi aljára teszem az apró káposztát, majd sorba rakom a kicsi szármákat,a tepsi végébe teszem a füstölt húst, ha római tálba készítem akkor alulra rakom a füstölt húst is ,és a tetejére a feltekert szármákat.
Felöntöm annyi vízzel,hogy elepje  fóliával letakarom, és beteszem a sütőbe Amig felforr 200 ° teszem, később 150° -on kb 3 órát lassan sül.
Időközben megnézem,és ha kell akkor utána öntök még vizet.
Amikor elkészült akkor rántást készítek , 3e.k. olajon megpirítok egy kis fej hagymát 3 e.k. lisztet teszek hozzá, majd 1 e.k. őrölt piros paprikát. Ezzel rántom be a szármát. Nagyon finom,mert a sütésnél az ízek másképp maradnak meg, mint a főzésnél,teljesen más íze van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése