Karácsonyi
fatörzs
Hozzávalók:
2x 7
tojásból piskóta
Töltelék:
8
tojássárgája
3 db narancs
10 dgk dió (
a tetejére,durvára őrölt ,és pörköljük meg)
25 dkg cukor(
35 volt írva de elég)
25 dkg
étcsoki
40 dkg
margarin
A piskóta
elkészítése:
7
tojásfehérjét felverni 7 e.k cukorral,majd hozzáadni a a tojássárgáját azzal is
verjük pár percig majd hozzáadjuk a 6 e.k lisztet fél sütőport,és 1 e.k kakaó
port. Megsütjük, félre tesszük .
A krém
elkészítése:
8
tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, a narancs levét, és gőz felett sűrűre
főzzük,hogy krém állagú legyen , a legvégén a csokit is beletesszük, hogy
felolvadjon.
Ha kihült
akkor hozzákeverjük a margarint és a a narancsok reszelt héjját.
Megtöltjük a
piskótákat,és feltekerjük.Összeilesszük őket mintha egy fa ág lenne kívülről is
ugyanazzal a krémmel vonjuk be minden oldalát,és villával fatörzs szerűen
meghúzzuk, a tetejét pörkölt darabos dióval szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése