Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2016. december 29., csütörtök

Karácsonyi fatörzs



Karácsonyi fatörzs

Hozzávalók:
2x 7 tojásból piskóta

Töltelék:

8 tojássárgája
3 db narancs
10 dgk dió ( a tetejére,durvára őrölt ,és pörköljük meg)
25 dkg cukor( 35 volt írva de elég)
25 dkg étcsoki
40 dkg margarin

A piskóta elkészítése:
7 tojásfehérjét felverni 7 e.k cukorral,majd hozzáadni a a tojássárgáját azzal is verjük pár percig majd hozzáadjuk a 6 e.k lisztet fél sütőport,és 1 e.k kakaó port. Megsütjük, félre tesszük .

A krém elkészítése:
8 tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, a narancs levét, és gőz felett sűrűre főzzük,hogy krém állagú legyen , a legvégén a csokit is beletesszük, hogy felolvadjon.
Ha kihült akkor hozzákeverjük a margarint és a a narancsok reszelt héjját.
Megtöltjük a piskótákat,és feltekerjük.Összeilesszük őket mintha egy fa ág lenne kívülről is ugyanazzal a krémmel vonjuk be minden oldalát,és villával fatörzs szerűen meghúzzuk, a tetejét pörkölt darabos dióval szórjuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése