Karácsonyi csontozott
pulyka sonkával sajttal töltve
Hozzávalók
1 db bébi
pulyka 3-4kg
A töltelék
hozzávalói:
Kb 50 -60 dkg
sonka (2 féle)
25 dkg sima
sajt
25 dkg
füstölt
A pulykát
kicsontozzuk,én belülről csontozom nem vágom a mellénél ketté a húst, ízlés
szerint kívül sózzuk borsozzuk,egy kicsit pihentetjük, belül azért nem kell
sózni,mert a sonka,sajt sós és nehogy túl legyen sózva.
A töltéshez
előkészítjük a sajtot, únyi vastagra vágjuk,és betekerjük a sonkába.
Elkezdjük
tölteni a pulykát sorba rakjuk , a végén hústűvel össze fogjuk a pulykát.
Tepsibe tesszük vajdarabokat teszünk a
tetejére.
Lassú tűzön
sütjük többször meglocsoljuk a levével.
A
szeletelésnél nagyon mutatós mozaik szerű.
Krumpli
pürével,és lila káposztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése