Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2016. december 9., péntek




Karácsonyi csontozott pulyka sonkával sajttal töltve

Hozzávalók

1 db bébi pulyka 3-4kg

A töltelék hozzávalói:
Kb 50 -60 dkg sonka (2 féle)
25 dkg sima sajt
25 dkg füstölt 

A pulykát kicsontozzuk,én belülről csontozom nem vágom a mellénél ketté a húst, ízlés szerint kívül sózzuk borsozzuk,egy kicsit pihentetjük, belül azért nem kell sózni,mert a sonka,sajt sós és nehogy túl legyen sózva.
A töltéshez előkészítjük a sajtot, únyi vastagra vágjuk,és betekerjük a sonkába.
Elkezdjük tölteni a pulykát sorba rakjuk , a végén hústűvel össze fogjuk a pulykát. Tepsibe tesszük vajdarabokat  teszünk a tetejére.

Lassú tűzön sütjük többször meglocsoljuk a levével.
A szeletelésnél nagyon mutatós mozaik szerű.
Krumpli pürével,és lila káposztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése