Kocsonya
ahogy én készítem
Hozzávalók:
6 sertés
köröm
4 sertés fül
4 sertés
farok
1 csontozott
kisebb csülök
1 fél csont
nélküli füstölt csülök
3-4nagy
sárgarépa,4-5 nagy perezselyemgyökér,1 nagy fej hagyma, 6 gerezd fokhagyma,só
szemes bors,babérlevél,
Megpucoljuk
a hozzávalókat és kisebb darabokra vágjuk, megmossuk,és feltesszük főni hideg
vízbe. Amikor felforr akkor én ezt a levet leöntöm,és leöblítem az egész húst.
Újra hideg
vízbe fel teszem főni, amikor felforr ha van habja akkor leszedem, beleteszem a
megpucolt zöldségeket egészben(én nem darabolom)és befűszerezem.
Lassan ép
hogy gyöngyözik készre főzöm. Ekkor kiszedem a husokat,ha egy kicsit hült akkor
kicsontozom,és tányérokra rakom ,hogy mindenből legyen benne. A tányér aljára
karikázok egy kicsit a főtt zöldségekből is.
A levét
leszűröm és apróra vágott fokhagymával ízesítem kb. 5 gerezd. A levet rá szedem
a tányérokra,és a tetejét megszórom egy kis őrölt borssal,és őrölt paprikával.
Hidegre teszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése