Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2017. január 17., kedd




Madártej

Hozzávalók:
2 l tej
8 tojás
14 e.k cukor
4 vaníliás cukor
5 dkg mazsola (de el is hagyható)

Egy edényben az egyik liter tejet fel tesszük forrni beleteszünk 4 kanál cukrot.
A másik edényben felverjük a tojások fehérjét 4 e.k cukorral ,és 2 vaníliás cukorral.
A tojássárgáját kikeverjük a maradék cukorral ,vaníliás cukorral, és a lisztel.

Ha forr a tej akkor kanállal beleszaggatjuk a habot ha feljönnek a tej tetejére akkor megfordítjuk,majd kiszedjük egy tálba,és addig folytatjuk míg el nem fogy a habunk, utána hozzáöntjük a másik liter tejet,és ha forr akkor beleöntjük a tojássárgás masszát.
Jól lehűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése