Bab sólet
Hozzávalók:
fél kg nagy
szemű bab
fél kg
füstölt hús
fél kg nyers
hús
1 nagy fej
hagyma,1 gerezd fokhagyma,
só, bors
ízlés szerint
Este
beáztatjuk a füstölt húst,és a babot
A hagymát
megdinszteljük 2 e.k zsíron hozzáadjuk a kockára vágott nyers húst, fehéredésig pirítjuk,majd hozzáadunk 1
e.k.őrölt piros paprikát,sózzuk borsozzuk, fokhagymát és a füstölt húst,babot
felöntjük annyi vízzel hogy ellepje. Kb 2-3 órát főzzük a babtól függ.
Ha megfőtt
akkor rántást teszünk rá,és tálaljuk.
Rántás:
1.e.k zsír 2
e.k liszt,1 k.k.piros paprika.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése