Savanyú
leves
Hozzávalók
1 db sertés
szív
1 db vese
1 db lép
35 dkg tüdő
1 db nyelv
50 dkg
sertés comb
2 k.k. só,
bors
1 szál
zöldség
1 szál répa,
vöröshagyma,
15 dkg rizs
7 dl
paradicsomlé
A
belsőségeket feltesszük hideg vízben főni 50-60 perc,teszünk bele 2
babérlevelet. Amikor megfőtt megpucoljuk a nyelvet, és mindet felkockázzuk.
A nyers húst
kockára vágjuk és feltesszük 1,5 l vízbe főni, beletesszük a zöldségeket is,
majd készre főzzük. Beletesszük a belsőségeket ,és a rizst,15 perc alatt készre
főzzük, ha megfőtt akkor hozzáöntjük a paradicsomlevet. Savanykás ízűnek kell lennie.
Majd
tálaláskor paradicsomlével ízesítjük,ha szükséges.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése