Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2017. február 11., szombat

Kacsalakoma




Kacsa sütőben sütve


1 egész kacsa kövér 3-5 kg

A leves hozzávallói :

kacsa aprólék
2 szál gyökér,2szál sárgarépa szemes bors
2 kanál só
1 fej vörös hagyma,zeller gumó,zöld paprika, petrezselyemzöld, egy negyed karalábé, egy kis krumpli, a levesnek valót feltesszük hideg vízbe főni,amikor forr akkor lehabozzuk,és belerakjuk a zöldségeket, sózzuk,és készre főzzük, kb 3 óra ha kész a levesünk akkor leszűrjük,és házi cérna metélttel tálaljuk.

A sütni valókat beirdalom ,de csak a bőrét , sózom  majd a bőrével lefelé teszem a tepsibe alufóliával letakarom 200° kb 1,5 órát sütöm majd megfordítom a bőrével felfelé és így sütöm még egy  órát  220 ° ,a maradék félórában leveszem a fóliát és pirosra sütöm. A májat külön sütöm meg 10 perc alatt lassú tűzön, hogy átsüljön.

Lila káposztával,és hagymás krumplival tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése