Linkcenter

Linkcenter
Több látogató az oldalára

2017. február 11., szombat

Almás pite

Almás pite





Hozzávalók:


35dkg liszt
10dkg cukor
20 dkg zsír
2 egész tojás
1 sütőpor, pici tej 

Töltelék hozzávalói:

1,5 kg reszelt alma,(savanyú) fahéj ízlés szerint 20 dkg cukor

Lisztben eldolgozzuk a zsiradékot majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat, ha nem tudjuk összegyúrni akkor adunk hozzá pár kanál tejet,félkemény tésztát gyúrunk. Kettő cipót gyúrunk belőle.
Kinyújtjuk az egyik cipót zsírozott tepsibe tesszük megszórjuk morzsával , majd ráhelyezzük a reszelt almát meghintjük fahéjjal,és a kristálycukorral.
Majd befedjük  a másik lappal tojással megkenjük a tetejét,és megszurkáljuk a tetejét,hogy a gőz távozni tudjon.
200°  30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.Négyzetekre vágjuk ha kihűlt,és porcukorral is megszórhatjuk  a tetejét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése