Hozzávalók:
35dkg liszt
10dkg cukor
20 dkg zsír
2 egész
tojás
1 sütőpor,
pici tej
Töltelék hozzávalói:
1,5 kg
reszelt alma,(savanyú) fahéj ízlés szerint 20 dkg cukor
Lisztben
eldolgozzuk a zsiradékot majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat, ha nem tudjuk
összegyúrni akkor adunk hozzá pár kanál tejet,félkemény tésztát gyúrunk. Kettő
cipót gyúrunk belőle.
Kinyújtjuk
az egyik cipót zsírozott tepsibe tesszük megszórjuk morzsával , majd
ráhelyezzük a reszelt almát meghintjük fahéjjal,és a kristálycukorral.
Majd
befedjük a másik lappal tojással
megkenjük a tetejét,és megszurkáljuk a tetejét,hogy a gőz távozni tudjon.
200° 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.Négyzetekre vágjuk ha kihűlt,és porcukorral is megszórhatjuk a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése